Trei bărbați, reținuţi la frontieră cu acte false. Ce au declarat poliţiştilor de frontieră

Doi cetățeni moldoveni și un ucrainean au fost depistați de polițiștii de frontieră pentru documente falsificate și modificări la numărul de indentitate a mijlocului de transport. Actele neveridice cât și automobilul bărbaților au fost ridicate conform procedurii legale.

În punctul de trecere Briceni, pe direcția ieșire din Moldova, în calitate de pieton s-a apropiat la linia de control ucraineanul în vârstă de 37 ani. Polițiștii de Frontieră au găsit în buzunarul de la haine a bărbatului o procură și un certificat de înmatriculare pe un mijloc de transport, ambele acte poloneze și cu indici de falsificare.

Ucraineanul a comunicat că nu cunoștea despre falsul actelor, întrucât și le-a perfectat prin intermediul unei persoane necunoscute. Iar, pentru a intra în posesia lor bărbații și-au dat întâlnire pe teritoriul Moldovei.

Un alt molovean de 25 ani, originar din Briceni a vrut să iasă cu automobiliul din țară și a fost oprit de poliția de frontieră pentru că asigurare auto era falsă.

Un alt bărbat în vârstă de 40 de ani,  a fost reținut pentru că număr de identificare a mașinii, prezinta unele modificări.
În timpul examinării vizuale a vehiculului au fost depistați indici de falsificare a codului VIN.
Supus audierii, șoferul susţine că şi-a procurat automobilul de la un bărbat, parcurgând toate etapele legale. 

În toate cazurile, după elucidarea tuturor circumstanțelor se va stabili indicii de calificare a infracțiunilor comise.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu