Trei bărbaţi din Capitală, condamnaţi pentru contrabandă cu 140 kg de hașiș adus din Spania. Au trecut peste frontieră circa 2 MILIOANE DE LEI

Trei bărbați au fost condamnați la pedepse cu închisoarea de opt și nouă ani fiecare, pentru contrabandă cu bani și circulație ilegală de droguri. Procurorii îi acuză pe membrii grupului infracţional de faptul că au trecut ilegal peste frontiera de stat aproape două milioane de lei, pentru introducerea în țară, din Spania, a circa 140 kg de hașiș. În următoarea etapă, aceștia transportau drogurile pentru comercializare în Rusia.

Bărbații sunt din Chișinău şi au vârstele cuprinse între 32 și 64 de ani. Dintre aceștia, doi sunt tată și fiu, cu studii superioare, iar tatăl are și experiență în calitate de ofițer de urmărire penală. Anterior, un alt membru al grupului a fost condamnat pentru contrabandă cu droguri comisă de mai multe persoane, precum și pentru deţinerea unui permis de conducere românesc fals.

Suspecţii au fost reținuți în iarna anului 2015. După reținere, au avut loc percheziții, unde au fost ridicate cantități semnificative de droguri. 

La solicitarea procurorilor, au fost confiscate două automobile și cele aproape două milioane de lei și s-a dispus nimicirea drogurilor. Instanța de judecată, însă, a refuzat confiscarea celor șase bunuri imobile care aparțineau unuia din inculpați și a dispus ridicarea sechestrelor, care inițial au fost aplicate la solicitarea procurorilor.

Sentința este cu drept de atac, la Curtea de Apel Chișinău, iar procurorii vor contesta sentința, atât în ceea ce privește blândețea pedepsei, cât și refuzul de confiscare a bunurilor imobile.
loading...

Lasă un comentariu