Trei bărbați din Capitală, cercetați penal pentru organizarea migrației ilegale. Ce servicii ofereau victimelor (VIDEO)

Trei bărbați din Capitală, cu vârsta cuprinsă între 28-45 de ani, au fost reținuți de procurori. Aceștia organizau migrația ilegală a cetățenilor Republicii Moldova în Germania. 

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, de comun cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI, pe parcursul lunilor martie-aprilie 2019, au documentat activitatea infracțională a grupării criminale.

S-a stabilit că suspecții, urmărind obținerea unui profit financiar, în perioada lunii martie au organizat confecționarea buletinelor de identitate românești false pentru un cuplu din sudul țării, în scopul facilitării angajării în câmpul muncii peste hotare.

În schema infracțională a fost implicat și fondatorul și administratorul unei agenții private specializate în angajarea la muncă, căruia îi revenea rolul de a recruta și transporta persoanele în Germania.

Pe acest caz au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile și în automobilele suspecților, fiind depistate și ridicate acte cu semne de falsificare, utilizate în organizarea migrației ilegale, telefoane mobile și alte lucruri ce confirmă implicarea suspecților în comiterea infracțiunii.

Pentru serviciile acordate, suspecții solicitau câte 200 euro de persoană.

Toți trei suspecți au fost reținuți, aceștia riscând, în caz de condamnare, o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

Acțiunile procesuale continuă, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și altor eventuali complici ai învinuiților, precum și pentru identificarea altor persoane recrutate de către suspecți.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu