Trei angajaţi, intoxicați cu dezinfectant în timp ce salubrizau scările blocurilor din Capitală

Trei angajaţi ai Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu soluţie pe bază de clor, în timp ce salubrizau scările blocurilor din Capitală. Anunţul a fost făcut de şeful direcţiei, Ion Burdiumov, la şedinţa operativă a serviciilor Primăriei. În aceste condiţii, s-a luat decizia de a nu mai dezinfecta scările de bloc. 

Ion Burdiumov susţine că zilnic, peste 640 de angajaţi ies la muncă pentru a salubriza spaţiile publice din Chişinău, cum ar fi: staţiile de aşteptare, platformele pentru deşeuri sau băncile din parc. Totul pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Burdiumov a precizat că în spaţii închise, astfel de lucrări nu vor fi făcute, iar decizia vine după ce câţiva muncitori s-au intoxicat cu vaporii substanţelor dezinfectante.

"Au inhalat aceste substanţe cu care se face dezinfectarea şi s-au adresat trei persoane la medic. De vineri, nu se mai face în casa scării, se face doar până la uşa de la intrarea în bloc şi curte", a spus şeful Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, Ion Burdiumov.

Săptămâna trecută au fost dezinfectate 1625 de blocuri de locuinţe, 634 de platforme de acumulare a deşeurilor, 757 de coşuri de gunoi şi 357 de staţii de aşteptare a transportului public. Totodată, au fost salubrizate şi 447 terenuri de joacă, 73 de terenuri de fitness, asta chiar dacă accesul la ele este interzis. 

Ion Burdiumov a declarat că angajaţii direcţiei pe care o conduce interveni şi la blocuri gestionate de asociaţii, în funcţie de resurse. Totodată, autorităţile municipale recomandă preşedinţilor asociaţiilor de bloc să respecte toate măsurile de igienă şi să dezinfecteze suprafeţele, pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Specialiştii spun că soluţiile pe bază de clor, alcool sau etanol nimicesc acest virus, aşa că suprafeţele trebuie cât mai des dezinfectate.

loading...

Lasă un comentariu