Trecem la anvelope de vară? Ce prevede regulamentul de circulaţie rutieră şi ce recomandă experţii auto

Embed:

1 martie este data când şoferii pot schimba deja anvelopele de iarnă cu cele de vară. Deşi Regulamentul de circulaţie rutieră prevede acest lucru, experţii auto susţin că este prea devreme. Şi asta pe motiv că la începutul primăverii, zăpada şi poleiul sunt fenomene des întâlnite.

Managerii staţiilor de deservire a automobilelor spun că şoferii au început să schimbe cauciucurile încă în februarie, iar vânzările de anvelope au crescut cu peste 30 la sută.

"În a doua jumătate a lunii februarie, s-a observat abundenţă de clienţi, anume la procurarea cauciucurilor de vară. Deja avem înscrieri până în a doua jumătate a lunii aprilie, înscriere la schimbarea cauciucurilor de vară", a menţionat Roman Chebici, manager Auto Service.

Experţii afirmă, însă, că este prea devreme ca şoferii să renunţe la anvelopele de iarnă.

"Pentru siguranţa noastră, cred că ar fi mai bine să avem roţile de iarnă pe maşină, iar într-o săptămână două, mai aproape de luna aprilie, deja să le schimbăm", a recomandat Constantin Mihalachi, expert auto.

Mulţi şoferi nu se grăbesc să treacă pe la centrele de deservire auto. Iată ce spun aceştia:

"Încă nu mi-am schimbaz cauciucurile. Cred că azi, mâine."

"De vară încă nu le-am schimbat."

"Tebuie să fie temperatura mai mare de 10,8 grade Celsius."

În magazinele auto, preţul unei anvelope de vară începe de la 700 de lei şi poate ajunge la patru mii de lei. Totodată, pentru serviciile de schimbare a anvelopelor, şoferii vor trebui să scoată din buzunar cel puţin 600 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu