Trece în revistă cele mai importante evenimente politice ale săptămânii

Embed:

Startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie este cel mai important eveniment politic al săptămânii. 

Luni, cele şapte legi asumate de Guvern, în 25 septembrie, au fost semnate de şeful Parlamentului, Igor Corman, şi trimise preşedintelui ţării spre promulgare.

De miercuri, a început oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Tot de miercuri, doritorii de a candida independent pentru fotoliul de deputat pot solicita de la CEC listele de subscripţii pentru colectarea semnăturilor.

În aceeași zi, miniștrii Partidului Democrat au raportat în faţa cetățenilor problemele care au reuşit să le soluţioneze pe parcursul actualului mandat. Cei şase miniştri, care reprezintă Partidul Democrat în Guvern, s-au referit la realizări precum creșterea economică, dar şi implementarea mai multor reforme.

Joi, Consiliul Politic Național al PDM și cel al PLDM au aprobat listele electorale a formațiunilor pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Iar de vineri, partidele şi doritorii de a candida independent la alegerile parlamentare pot depune dosarele la Comisia Electorală Centrală, pentru a se înregistra în cursă electorală. În prima zi de înregistrare, reprezentanţii a 15 formaţiuni politice au depus dosarele la CEC pentru a fi înregistrate în cursa electorală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu