TREBUIE SĂ ŞTII! De ce doamnele familiei regale britanice poartă pălării

Este o tradiție veche în Casa Regală a Marii Britanii care cere ca toate membrele să poarte pălării. Această tradiție are rădăcini vechi, în trecut considerându-se că femeile trebuie să aibă mereu părul acoperit.

"Până în anii ’50, doamnele erau rar văzute fără pălărie, deoarece nu era adecvat pentru femei să își arate podoaba capilară în public. Asta s-a schimbat acum, iar pălăriile sunt rezervat doar pentru ocazii mai formale", a mărturisit Diana Mather, specialist în etichetă şi bune maniere.

Urmărirea unui eveniment regal, cum ar fi nunta unui prinț sau cursa anuală de cai, Royal Ascot, devine cu atât mai interesantă când avem parte de o paradă de pălării fistichii.Toate doamnele atrag atenția prin eleganță și uneori extravaganță, dar dincolo de toate, ele sunt simple femei.

Deși tradiția ca membrele familiei regale s-a cam pierdut, la un eveniment formal există tendința de a obține o atenție deosebită purtând capul acoperit cu o pălărie sofisticată. De aceea, eticheta regală cere ca membrele familiei regale britanice să își aranjeze părul într-un coc îngrijit, situat la baza gâtului. Tocmai pentru a permite ca plărie să se fixeze frumos pe cap, scrie tabu.ro.

Cu toate acestea, Regina Elisabeta a II-a poartă întotdeauna o pălărie care să se asorteze cu restul ținutei ei colorate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu