Trebuie să ştii: De ce chelesc, de fapt, bărbații și cum poate fi oprit procesul

Calviția e o problemă care taie, încet, dar sigur, din încrederea bărbaților. Cum un transplant nu e tocmai la îndemână, iar remediile disponibile pe piață nu sunt eficiente de cele mai multe ori, vestea unui nou tratament aduce întotdeauna încredere.

Oamenii de știință de la Universitatea Pennsylvania au descoperit că o proteină se face vinovată de procesul stoparii creșterii părului. Este vorba despre proteina PDG2, care va fi și ținta tratamentului la care se lucrează.

Concret, se va urmări dezactivarea acesteia, după ce s-a observat că în cazul bărbaților care suferă de calviție concentrația ei era de trei ori mai mare decât în rândul bărbaților care nu au această problemă, relatează antena3.ro

Cercetările realizate de aceeași echipă au scos la iveală faptul că bărbații cu chelie au celule capabile să "fabrice" par, însă acestea pur și simplu nu au ajuns la maturitate. Se pare că motivul pentru care aceste celule nu se pot maturiza este tocmai prezenta acestei proteine.

În mod interesant, un astfel de medicament este deja în lucru, însă având un cu totul altfel de scop - tratament pentru astm. A fost gândit sub formă de pastile, însă poate fi fabricat și sub formă de creme sau loțiuni, astfel încât să poată fi aplicat pe scalp.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu