Trebuie să știi asta! Șase lucruri care îţi îmbolnăvesc inima

Bolile cardiace fac numeroase victime. Există anumite lucruri care cresc șansele să ai astfel de probleme de sănătate. Pe de altă parte, anumiți factori scad șansele de a suferi de boli cardiace, scrie realitatea.net.

Iată care sunt lucrurile care influențează riscul de apariție a bolilor de inimă:

Altitudinea la care locuiești. Studiile au arătat că oamenii care locuiesc la altitudini mari (între 457 de metri și 2.297 de metri) riscă mai puțin să dezvolte boli cardiace. Motivul este acela că la înălțimi mari este mai puțin oxigen. Asta înseamnă că inimia și plămânii vor funcționa într-un mod mult mai eficient.

Micul dejun. Oamenii care mănâncă dimineața riscă mai puțin să dezvolte probleme cardiace. Nu vor avea colesterolul mărit, nici probleme cu tensiunea arterială. De asemenea, în cazul lor, riscul de a suferi de obezitate este mai scăzut.

Criticile legate de aspectul fizic contribuie, de asemenea, la apariția bolilor de inimă. Se pare că atunci când critici pe cineva din cauza greutății în exces, persoana respectivă va fi afectată și la nivel fizic, nu numai psihic, scrie bzi.ro.

Stresul crește șansele de a suferi de hipertensiune arterială. De aceea este bine să eviți situațiile stresante. Poate fi dificil uneori. Însă știi că stresul nu îți aduce beneficii. Studiile au demonstrat că există o legătură între stres și bolile cardiace.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu