Trebuie să știi asta! Patru semne că rinichii tăi nu funcționează corespunzător

Din păcate, rinichii dau semnale când boala i-a acaparat deja. Fiind precum niște filtre ale organismului uman, aceștia au rolul de a te proteja de toxine, motiv pentru care este extrem de important ca, la primul semnal resimțit, să te prezinți la medic, scrie realitatea.net.

Rinichii, considerați de către ayurvedici organele responsabile cu energia noastră mai au și rolul de a regla cantitatea de lichid din organism eliberând trei hormoni importanți pentru sănătatea ta și anume eritropietina, renina și calcitrolul.

Prima find responsabilă cu stimularea producției de celule roșii din măduva osoasă, renina fiind responsabilă cu menținerea tensiunei arteriale stabile, în timp ce calcitroulul ajută la menținerea normală a valorilor calciului și a echilibrului chimic din organism.

Din păcate primele semnale de avertizare ale problemelor survenite la nivelul rinichilor sunt foarte subtile, boala fiind depistată când deja a avansat.

Atenție la modificările urinei

Tot în atribuțiile rinichilor stă și producerea de urină, iar primele simptome de boală sunt vizibile prin intermediul acesteia.

În cazul în care ai observat prezența sângelui în urină, o culoare mult prea închisă sau apariția spumei la urinare, nu ezita să mergi al medicul specialist.

Nici mersul des la toaletă nu trebuie trecut cu vederea.

Când la nivelul rinichilor au apărut deficiențe, organismul uman are tendința de a nu mai elimina lichidele corespunzător, astfel că are tendința de a acumula mai ales în partea de jos a corpului.

Dacă brusc ai început să te trezești cu fața umflată mai ales la nivelul ochilor, picioarele, în special gleznele sunt umflate, mâinile sau oricare altă parte a corpului, nu ezita să mergi la medic.

Oboseală permanentă deși dormi suficient?

Cum bine spunea la începutul articolului, rinichii sunt responsabili cu energia ta, iar starea de oboseală resimțită în permanență se datorează producerii insuficiente de eritropietină. Responsabilă cu producerea de celule roșii care transportă oxigenul către celule, corpul tău nu se mai poate oxigena suficient în lipsa acestui hormon și astfel apare senzația de oboseală.

Atenție la gust

Da, gustul se află în strânsă legătură cu buna activitate a rinichilor, astfel că dacă aceștia nu mai funcționează corespunzător, toxinele nu se mai elimină și cauzează în felul acesta atât gustul metalic în gură cât și respirație urât mirositoare.

Lipsa poftei de mâncare apare și ea iar simplul miros de carne îți poate provoca senzația de greață.

Nu evita niciunul dintre aceste semne și mergi la medic din timp, este mai bine să previi o afecțiune decât să o tratezi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu