Trebuie să știi asta! Lista alimentelor care pot produce cancer

În fiecare zi, citim despre noi oameni care au fost diagnosticați ca suferind de diferite forme de cancer sau că au decedat din această cauză. În SUA, aproape 1,5 milioane de cazuri se așteaptă să fie diagnosticate anual, în vreme ce 559,650 de oameni se preconizează că vor muri în acest an, potrivit American Cancer Society.

Pe măsură ce oamenii află mai multe despre cauzele care produc diferite tipuri de cancer, încep să înțeleagă mai multe despre măsurile preventive. Ceea ce înseamnă că există alimente care pot produce cancer însă și altele care previn cancerul, scrie realitatea.net.

Iată 15 alimente și băuturi care pot produce cancer
1. Toată mâncarea arsă (friptă sau prăjită prea mult) care poate crea agenți cancerigeni. Chiar și pâinea prăjită intra în această categorie.

2. Carnea roșie. Mănâncă cât mai puțin sau chiar deloc.

3. Zahărul, alb și brun.

4. Mâncarea grea care crește riscul dezvoltării cancerului la stomac.

5. Sucurile acidulate sau neacidulate care prezintă riscuri pentru sănătate atât din cauza conținutului – zahăr și diferiți aditivi – cât din pricina a ceea ce înlocuiesc în dieta – băuturi și alimente care furnizează vitamine, minerale și alți nutrienți.

6. Cartofi prăjiți, chips-uri și snack-uri care conțin grăsimi trans.

7. Alimente și băuturi cu aditivi, de genul aspărtam.

8. Excesul de băuturi alcoolice.

9. Dulciuri coapte pentru că au în componența acrilamidă.

10. Peștele de cultură, care poate conține niveluri ridicate de toxine.

11. Floricelele pentru microunde. Punga este căptușită o substanță denumită acid perfluorooctanoic (PFOA), toxina care se regăsește și în Teflon.

12. Fructe non-organice. Pot fi contaminate cu pesticide sau fertilizatori cu azot. În plus, unii producători folosesc hormoni de creștere.

13. Uleiuri hidrogenate. Sunt folosite pe post de conservanți. Din păcate ele contribuie la apariția cancerului din cauza faptului că modifică membrana celulară.

14. Alimente sărate, murate, afumate. Alimentele din comerț care conțin multă sare, sunt afumate sau murate pot fi generatoare de cancer, inclusiv cancer colorectal.

15. Alimente din făină albă procesată. Rafinarea cerealelor distruge toți nutrienții. În plus, albirea făinii se face prin procedeu chimic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu