TREBUIE SĂ ŞTII ASTA! Greşeli şi obiceiuri care îţi pot distruge căsnicia

Prea multă critică

Proporția ideală pentru comunicare ar ca 80% din ceea ce spui să fie lucruri pozitive sau neutre și doar 20% să fie critici sau directive (de exemplu: este rândul tău să duci gunoiul). La unele cupluri însă, proporția este aproape opusă. Atunci când unul dintre parteneri exprimă în mod constant nemulțumiri și se plânge îl poate demoralizat complet emoțional pe celălalt, astfel încât să creadă că nimic din ceea ce face nu este corect sau bun.

Inegalitatea de argumente sau abilități de a vorbi într-o relație:

Atunci când un partener este mult mai bun la comunicarea problemelor emoționale decât celălalt au un avantaj nedrept în timpul unor conflicte. Partenerul care nu comunică la fel de bine sau care nu își poate exprima gândurile și sentimentele atât de fluent poate pierde foarte mult. De-a lungul timpului, ei învață că nu are nici un rost să discutăm sau să ne ridicăm preocupările, pentru că nu pot câștiga niciodată, așa că se închid și se retrag.

Lipsa de empatie în fața angoaselor emoționale:

Atunci când un membru al unui cuplu are o suferință emoțională și partenerul său nu arată compasiune sau empatie, poate avea un impact devastator asupra acestuia. Într-o relație așteptăm ca partenerul de cuplu să ne ofere sprijin în momentele dificile. Ignorându-ne în mod repetat partenerul, îl facem să se simtă neprotejat și să caute alinare la nevoile sale emoționale într-o altă parte, scrie ele.ro

Ignorați reclamațiilor importante:

Ignorarea nemulțumirilor exprimate de partener, mai ales atunci când acestea sunt menționate în mod repetat, îl va face să se simtă respins. Unul dintre exemplele cele mai comune ale acestei dinamici apare atunci când un membru al cuplului își exprimă îngrijorarea cu privire la senzația de nemulțumire sexuală.

Abuz în utilizarea tehnologiei:

Mulți dintre noi suntem dependenți de telefoanele și ecranele noastre și le acordăm mult mai multă atenție decât partenerului nostru. Atunci când telefoanele sunt utilizate continuu în timpul cinei, în timp ce vizionami programele împreună, în mijlocul conversațiilor și da, chiar și în momentele intime, acestea pot avea un efect dramatic asupra dispoziției, fericirii și satisfacției partenerilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu