Trebuie să știi asta: De ce nu e bine să dormi pe burtă

Cercetătorii care au studiat efectele somnului în anumite poziții au ajuns la o concluzie îngrijorătoare în cazul celor care dorm pe burtă.

De ce nu este bine să dormi pe burtă. Autorul studiului, Jonathan FitzGordon afirmă chiar că dormitul pe burtă este cea mai rea poziție de somn. De ce? Pentru că îngreunează respirația, digestia, creează presiune în zona lombară, supraîncarcă articulațiile cervicale și toracice, ceea ce poate antrena dureri de ceafă și poate induce dureri de cap.

Dormitul pe burtă este un obicei dăunător asupra întregului organism. Această poziție de somn se mai numește „în cădere liberă”, pe burtă, cu capul într-o parte și brațele aduse spre pernă sau întinse lateral.

„Dormitul pe burtă pune o presiune mare pe organele interne și ține coloana într-o poziție nu tocmai corectă. De asemenea, gâtul va sta întotdeauna întors, ceea ce face ca alinierea cu coloana vertebrală să fie complet incorectă. Mai mult, presiunea pusă pe nervi va cauza diverse senzații de furnicături care pot afecta somnul”, a explicat specialistul în somnologie Jonathan FitzGordon. Dormitul pe burtă are totuși și o parte bună. Este un obicei care te poate liniști în caz de anxietate sau te poate ajuta atunci când ai dureri de burtă, scrie antena3.ro
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu