Trebuie să știi asta! Cinci trucuri să-ți ajuți copilul să adoarmă mai ușor

Apariția unui copil vine cu schimbări uriașe în viața ta și a familiei tale. Prioritățile se schimbă, bugetul casei trebuie gândit altfel, iar oboseala va fi un lucru aflat la ordinea zilei.
 
Intervalele regulate pentru hrană și reprizele în care copilul va plânge vor fi motive clare pentru care vei dormi mai puțin și te vei simți mult mai obosită. Pentru că nou-născuții nu pot distinge foarte clar în primele săptămâni între zi și noapte, după această perioadă ai posibilitatea să începi să-l înveți pe cel mic să se obișnuiască cu diferențele între noapte și zi și astfel să-l ajuți să-și dezvolte o rutină a somnului, scrie liberatea.ro.
 
5 trucuri să-ți ajuți copilul să adoarmă mai ușor:
 
1.Folosește-te strategic de lumină

“Lumina transmite semnale directe copilului tău că e timpul să se trezească”, explică Elizabeth Pantley, autorul cărții “The No-Cry Sleep Solution“ în care abordează problema somnului pentru cei mici. În același timp, mediul întunecos ajută creierul să elibereze melatonină, un hormon cheie pentru somn. Sfatul expertului american este ca pe timpul zilei să lași lumina naturală să umple casa, iar pe timpul nopții să te asiguri că spațiul este îndeajuns de întunecos. Pentru a putea induce somnul celui mic pe timp de seară, poți apela la o lumină discretă în locuință și în camera sa. Aşază, spre exemplu, sub pătuț, o banda led, care va produce o lumină caldă și discretă, care nu îl va deranja pe cel mic, dar va fi îndeajuns de bună pentru a te putea mișca cu grijă pe lângă pătuț.

2. Pune-l în pătuț când este somnoros, nu când a adormit deja

Acest sfat este util mai ales dacă micuțul tău încă se află în perioada de alăptare. Kim West, un consultant american și autorul cărții “The Sleep Lady’s Good Night, Sleep Tight“, despre odihna la cei mici, sfătuiește tinerele mame să facă un top 10 al fazelor somnului pentru cel mic aflat între 6 și 8 săptămâni, unde 1 înseamnă că e treaz, iar 10 reprezintă somnul profund. Când cel mic ajunge la 7, este timpul să-l pui în pătuț.

3. Când este momentul să-l verifici

Un monitor pentru copil este foarte important, pentru a ști mereu ce face cel mic în pătuț, dar asta nu înseamnă că volumul trebuie setat pentru a reda fiecare sunet. De multe ori poți interveni chiar înainte să adoarmă din nou și astfel și somnul tău va avea de pierdut.

4. Evită contactul vizual permanent

Când sunt foarte mici, bebelușii sunt foarte ușor de stimulat, spre exemplu, prin simplul gest de a-l privi în ochi. Astfel, atenția acestuia va crește și somnul va trece rapid. Când observi că este pe punctul de a adormi, evită să-l privești direct în ochi pentru că l-ai putea încuraja să rămână mai mult timp treaz, atent la tine.

5. O alăptare “de vis”

Dacă cel mic nu poate să adoarmă complet și devine agitat, trezește-l și oferă-i o masă consistentă, notează jurnaliștii americani de la Baby Center. Ține luminile la minimum necesar în casă, scoate-l din pătuț și alăptează-l.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu