Trebuie să știi asta! Ce probleme de sănătate pot ascunde amorțeala și furnicăturile de la nivelul picioarelor

Amorțeala care se resimte la nivelul picioarelor este normală atunci când stai mai mult timp în aceeași poziție. Te plimbi puțin, scuturi piciorul, trece. Dar, uneori, amorțeala din picioare poate fi cauzată de o problemă de sănătate. Iată care este aceasta, scrie realitatea.net.

de alte simptome ca tremuratul, modificări ale vederii sau dificultate în vorbire. Unele structuri din jurul nervului, cum sunt mușchii, tendoanele, țesutul și osul, apasă pe nerv și provoacă amorțeală și furnicături.

Acesta este unul dintre motivele cele mai frecvente pentru amorțeală la nivelul picioarelor și factorii care o pot provoca sunt diverși, inclusiv leziunile. De asemenea, un disc herniat este unul dintre motivele cele mai frecvente pentru un nerv comprimat. Cea mai mică mișcare greșită poate afecta discul. Cu această problemă se confruntă persoanele care ridică sau cară multă greutate. Coloana vertebrală are de suferit în timp. Amorțeala și furnicăturile care apar atunci când hernia de disc este afectată pot fi tratate cu exerciții fizice, comprese reci. În schimb, în stadiul avansat este nevoie de operație.

Mai mult decât atât, persoanele care suferă de diabet și se confruntă pentru o perioadă mai lungă cu glicemie mare, zahărul din sânge poate deteriora nervii care transmit mesaje între creier și coloana vertebrală și alte părți ale corpului, inclusiv picioarele.

Există mai mult de 100 de tipuri de leziuni ale nervilor, numite neuropatii periferice. Neuropatia diabetică este cea mai frecventă neuropatie periferică, pur și simplu pentru că atât de mulți oameni au diabet de tip 2.

Această senzație de amorțeală poate fi și din cauza sclerezoi multiple.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu