Trebuie să știi asta! Ce boli pot ascunde palmele roşii

Multe persoane au palmele roșii deseori, însă nu acordă suficientă atenție acestei probleme. Se pare totuși că acesta este un semn pentru o serie de afecțiuni grave, care îți pot pune viața în pericol. Știai că palmele roșii pot fi semnul cirozei hepatice?

Palmele pot fi asemănate cu o hartă a organismului uman, harta care reflectă starea noastră de sănătate. Vasele dilatate, degetele umflate sau culoarea ciudată a pielii palmelor sunt semne că ceva este în neregulă în corpul tău și trebuie să faci de urgență o vizită la medic, scrie realitatea.net.

Dacă ai palmele roșii în mod frecvent, cel mai probabil ai o afecțiune hepatică ce trebuie tratată cât mai rapid. Ficatul nu poate face față anumitor substanțe și eliberează o serie de hormoni care dilată vasele de sânge și provoacă înroșirea palmelor.

Această roșeață este cauzată în unele cazuri și de inflamații. Inflamațiile sunt semne ale artritei reumatoide sau ale altor boli asemănătoare. Dacă pe lângă roșeața palmelor ai dureri de încheieturi și flaxibilitate redusă, trebuie să faci un control cât mai curând.

Traumatismele minore la nivelul palmelor indică prezenta altor afecțiuni ale ficatului său chiar a unor boli de sânge și ar trebui să îți dea de gândit. Dacă acestea sunt însoțite de mâncărimi supărătoare, este posibil să suferi de litiază biliară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu