TREBUIE SĂ ŞTII ASTA! Care sunt seminţele care n-ar trebui să lipsească din alimentaţie

Românii nu prea obişnuiesc să includă seminţe în dieta zilnică. Ştiai că seminţele de susan au în compoziţie acid oleic, un compus care scade colesterolul „rău“? Descoperă şi alte motive pentru care merită să mănânci seminţe.

Seminţele de susan combat diabetul

Seminţele de susan nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta, susţin specialiştii în domeniu. Acestea sunt o sursă bogată de minerale: fier, calciu, magneziu, zinc, seleniu şi cupru. De asemenea, acest tip de seminţe conţin acid oleic, un compus care scade colesterolul „rău“ din organism. În plus, seminţele de susan au în compoziţie vitamine din complexul B: niacină, acid folic, tiamină, piridoxină şi riboflavină. Pe de altă parte, datorită magneziului şi a altor elemente nutritive din compoziţie, seminţele de susan sunt eficiente în combaterea diabetului. Acest tip de seminţe conţine un compus anti-cancer: fitatul. Face ca riscul de tumori colorectale să scadă cu cel puţin 13%.

Seminţele de cânepă menţin inima sănătoasă

Nici seminţele de cânepă n-ar trebui să lipsească din alimentaţie, deoarece menţin inima sănătoasă. Acest lucru este datorat acizilor graşi Omega-6 şi Omega-3 care curăţă vasele de sânge. Le poţi adăuga în salate ori în smoothie-uri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu