Trebuie să știi asta! Boala mortală care atacă tot mai multe femei sub 50 de ani

Incicidența în creștere a bolilor cardiovasculare (infarct, accident vascular cerebral etc.) nu mai este o noutate nici pentru populație, nici pentru lumea medicală, scrie realitatea.net.

Ceea ce îi îngrijorează mai mult pe specialiști este că văd din ce în ce mai multe femei tinere victime ale bolilor de inimă.
Alarmant este și faptul că riscurile sunt adesea subestimate în cazul femeilor. Ba chiar uneori infarctul trece neobservat pe motiv că ar fi un simplu „atac de panică”. Simptomele sunt ușor de confundat la femei, comparativ cu bărbații, unde durerea puternică în piept este semnul tipic de infarct.

„Infarctul de miocard la femei sub 50 de ani s-a triplat în ultimii 15 ani”, declară prof. Claire Mounier, președintele Federației Franceze de Cardiologie, citată de 20minutes.fr.

În urmă cu 10-15 ani, bolile cardiovasculare erau apanajul femeilor de peste 65 de ani. Ele devin acum o amenințare la vârste tinere din cauza schimbării stilului de viață al femeilor. Peste 60% dintre cazurile de infarct la femei sunt cauzate de fumat, potrivit FFC. Riscul de infarct crește mai ales după 35 de ani la fumătoarele care utilizează anticoncepționale pe bază de estrogen și progesteron. Cât despre obezitate, pe parcursul ultimilor 10 ani, ea a crescut preponderent la femeilor de peste 18-25 de ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu