Trebuie să știi asta! Acestea sunt cele cinci greșeli care îți îngrașă părul. Sigur și tu le faci

Părul tău se îngraşă foarte repede şi simţi nevoia să îl speli zilnic? Ei bine, specialiştii susţin că de vină pentru îngrăşarea rapidă a părului sunt câteva greşeli pe care le comitem fără să ne dăm seama.

 1. Îți speli părul excesiv. Paradoxal, spălarea excesivă a podoabei capilare poate accelera procesul de îngrășare a părului. Asta pentru că spălarea îndepărtează uleiurile naturale secretate de pielea capului, determinând astfel producerea în exces a sebumului. Evită spălarea zilnică a părului.

 2. Nu șamponezi suficient, așa că sebumul nu este îndepărtat complet în timpul spălării, ceea ce înseamnă că, la uscare, părul va fi deja gras la rădăcină. Așadar, asigură-te că folosești suficient șampon, scrie Antena3.ro.

4. Clătești părul cu apă fierbinte. Părul trebuie întotdeauna clătit cu apă călduță, poate chiar rece. Apa fierbinte deshidratează pielea, determinând astfel producerea în exces de sebum.

5. Îți treci degetele prin păr prea des. Persoanele care au tendința de a-și trece degetele prin păr și de a folosi mâinile pentru aranjarea părului au părul mai gras, pentru ca murdăria și uleiurile naturale de la suprafața palmelor ajung în podoaba capitală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu