Trebuie să încerci asta! Cinci idei care te vor ajuta să rămâi cu mai mulți bani în portofel în 2018

Începutul de an poate fi mereu un prilej excelent ca să începi să faci acele lucruri de care ai tot fugit în ultima perioadă. Iar unul dintre ele este, a fost și va fi mereu un buget echilibrat.

Pentru ca acest lucru chiar să fie posibil, e important să începi anul cu un mic plan. Cum nu putem anticipa fiecare problemă posibilă, aceste idei generale pot fi ușor de adaptat oricărei situații și de implementat pentru portofelul fiecăruia, scrie libertatea.ro.

1. Eficientizează-ți casa

Una dintre cele mai mari cheltuieli pentru fiecare familie este reprezentată de locuință. Încălzirea, chiria, rata, întreținerea și celelalte cheltuieli pot fi lunar o povară care te lasă fără o mare parte din venitul tău. Tocmai din acest motiv, e important să cauți de fiecare dată soluții să îți eficientizezi cheltuielile. Spre exemplu, pentru o încălzire excelentă a casei tale, la costuri mai mici, poți alege una dintre aceste centrale pe gaze. Sunt utile atât pentru încălzirea unei locuințe de până la 160 metri pătrați, cât și pentru un spațiu de 4000 metri pătrați. Astfel, iarna ar putea fi o bătaie de cap mult mai mică pentru tine și familia ta, iar banii economisiți s-ar putea duce spre lucruri mult mai utile, care până acum au fost ignorate

2. Scrie în fiecare lună bugetul de cheltuieli într-un caiet

Ia un caiet, iar la fiecare început de lună, în ziua de salariu, notează-ți toate cheltuielile pe care urmează să le ai în următoarele 30 de zile. De la cheltuielile casnice, la cele cu mașina sau abonamentul la autobuz sau metrou, până la cele speciale, pentru călătorii, aniversări sau evenimente speciale. E important ca lunar să ții evidența cheltuielilor tale, astfel vei reuși să știi în fiecare moment de câți bani dispui pentru alte lucruri.

3. Începe un plan de economii

Un lucru foarte important, un plan de economii poate fi posibil cu puțină organizare, ambiție, dar și cu răbdare. Dacă respecți punctul 2 din această listă, atunci îți va fi mult mai ușor să știi în fiecare lună câți bani poți pune separat pentru un buget de economii. Fie că vrei să strângi bani pentru o vacanță mai lungă, pentru un calculator nou sau pentru alte lucruri importante pentru tine și familia ta, un plan de economii te va ajuta să îți îndeplinești dorințele fără să apelezi la credite.

4. Scapă de obișnuita risipă lunară

Gândește-te care sunt lucrurile pentru care ajungi ca în fiecare lună să arunci practic cu banii pe fereastră și caută soluții să repari această greșeală. Spre exemplu, una dintre cele mai mari risipe pentru fiecare familie o reprezintă mâncarea aruncată. Fă-ți o lista cu alimentele pe care știi sigur că le vei consuma și nu te abate de la ea. În plus, ai putea să îți gătești zilnic, pentru a avea mereu la locul de muncă o masă sănătoasă. Astfel, nu vei mai cheltui mai mult decât trebuie pe snack-uri la locul de muncă

5. Gândește-ți bugetul de fiecare dată pe termen lung

Nu lăsa cheltuielile să te surprindă. Unele lucruri sunt neprevăzute, dar multe sunt de cele mai multe ori facturi pe care le poți anticipa. Spre exemplu, asigurarea obligatorie la mașină sau taxele anuale reprezintă cheltuieli pe care le poți anticipa și pentru care poți strânge bani pentru câteva luni ca să nu fie o povară prea mare pe moment.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu