Travis Ganong a câştigat etapa Cupei Mondiale de schi alpin

Embed:

Surpriza în ultima etapă din acest an a Cupei Mondiale de schi alpin la proba de coborâre. Americanul Travis Ganong a reuşit să obţină prima victorie din carieră, învingând mai mulţi favoriţi ai cursei.

Americanul Travis Ganong a câştigat proba de coborâre din cadrul Cupei Mondiale de schi alpin, care s-a desfăşurat în staţiunea italiană Santa-Caterina. Ocupant al locului cinci în coborârea de la Jocurile Olimpice de la Soci, Ganong a fost cronometrat cu un minut, 32 de secunde şi 42 de sutimi.

Americanul a obţinut prima sa victorie din cariera, însă s-a clasat a doua oară pe podium. La începutul anului, Ganong a ocupat locul trei în etapa Cupei Mondiale de la Kvitfjell.

Austriacul Matthias Mayer s-a clasat pe locul al doilea în Italia, la nouă sutimi în urma învingătorului, iar italianul Dominik Paris a fost al treilea.

Norvegianul Kjetil Jansrud, lider în clasamentul general al sezonului, a dezamăgit la Santa-Caterina, încheind cursa pe locul 15. Chiar şi aşa, Jansrud rămâne lider cu 626 de puncte, cu 50 mai multe decât al doilea clasat, austriacul Marcel Hirscher.

Etapa de la Santa-Caterina a înlocuit-o pe cea de la Bormio, organizatorii făcând această mutare din cauza lipsei zăpezii. Următoarea etapă a sezonului este programată la Zagreb, pe 6 ianuarie, unde va avea loc o cursă de slalom.

Runda de pe 1 ianuarie de la Munchen a fost anulată, tot din cauza lipsei zăpezii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu