Tratament revoluţionar: Ar putea să nu mai permită îmbătrânirea

Un tratament care elimină din organism celulele senescente ar putea fi reţeta ideală pentru ca oamenii să îşi păstreze cât mai mult tinereţea.

Reţeta tinereţii, testată cu succes pe oameni. Tratamentul anti-îmbătrânire care ar putea fi în viitorul apropiat la îndemâna tuturor

Organismul omului poate păstra unele dintre celulele degradate care nu mor, dar rămân ca celule senescente. Asta înseamnă că aceste celule nu mai au capacitatea să se dividă, dar pot produce semnale chimice şi pot juca un rol major în bătălia împotriva îmbătrânirii.

"Se crede că aceste celule şi substanţele pe care le produc sunt implicate în procesul de îmbătrânire", a declarat specialistul în longevitate Nicolas Musi, din cadrul Universităţii din Texas.

"Ideea este că îndepărtarea acestor celule ar putea duce la o îmbătrânire sănătoasă lipsită de afecţiunile asociate perioadei", a adăugat Musi.

Rezultatele testelor arată, cel puţin până acum, că teoria ar putea fi pusă în practică, scrie Science Alert. Tratamentul a fost aplicat cu succes unui număr de 14 pacienţi care sufereau de fibroză pulmonară idiopatică cu un amestec de medicamente ce avea ca scop eliminarea celulelor senescente.
 
Pe parcursul a trei săptămâni, pacienţilor le-au fost administrate nouă doze ale medicamentelor pentru leucemie, Dasatinib şi Quercetin. 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu