Tratament, odihnă și liniște în stațiunile balneare din Moldova. Care sunt ofertele în acest an

Embed:

Din păcate, nu ne putem lăuda cu zone montane sau plaje, potrivite pentrru odihna de vară. Totuși, în căutarea unui loc pentru relaxare, dar şi tratament de calitate, mulţi moldoveni aleg sanatoriile din ţară. În această perioadă staţiunile balneare sunt arhipline. Rezervările sunt făcute până în toamnă, iar mulţi dintre clienţi sunt turiştii din străinătate.

La unul dintre sanatoriile de la Vadul lui Vodă toate cele 237 de locuri sunt ocupate. Stațiunea oferă tratament pentru persoanele care suferă de maladii vasculare, diabet zaharat și probleme de circulație. Medicii spun că cele mai solicitate sunt procedurile cu lipitori, dar și cele cu albini.

"Băi carbogazoase uscate, suntem practic unici în Republica Moldova, care o folosim. Avem ozonoterapia, perfuzii intravenoase cu ozon. Cea mai interesantă cred că e. Procedura se face cu ajutorul lipitorilor", a spus șeful secției curative, Natalia Ostapciuc.

Soții Cerescu merg periodic la sanatoriu şi spun că în ultimii ani acestea sunt tot mai aglomerate.

"S-a schimbat mult. Și odăile sunt foarte plăcute amenajate. Mă simt foarte bine."

"Fac mai multe proceduri și acupunctură, și băi cu apă cu silicat de natriu pentru coborârea tensiunii arteriale, aplicații cu argilă."

Și stațiunea balneară de la Călărași pune la dispoziția pacienților zeci de proceduri. Administraţia spune că face cu greu faţă fluxului mare de clienţi. În prezent, din cele 460 de locuri, doar 10 sunt libere.

"Anul împrejur suntem încărcați și solicitați la 90 de procente. Cea mai solicitată este perioada iulie august. Suntem nevoiți uneori chiar și să refuzăm", a afifirmt șefa departamentului Marketing, Eliza David.

În centrul balneo-climateric vin în special persoanele ce suferă de maladii ale apartului locomotor şi care au probleme gastrointestinale. Străinii spun că aici au parte de cele mai bune tratamente.

"Sunt din Israel. Vin aici pentru al cincilea an consecutiv. Am fost și la alte sanatorii, dar, pentru mine, acesta este cel mai bun."

"Vin de la Iași. Am făcut tratamente şi la sanatoriul Karlovy Vary, și la Sovata și Herculane, dar până am ajuns la "Codru" nu am știut ce înseamnă terapie făcută cum trebuie pentru reumatism."

În Moldova sunt şapte stațiuni balneare. Cele mai solicitate rămân centrele de la Călărași, Cahul şi Vadul lui Voda. Costul sejururilor variază, în funcţie de condiţiile de cazare şi serviciile prestate.

Pentru zece zile la sanatoriul Bucuria trebuie să plătiţi cel puțin 3 600 de lei. Mai scumpă este odihna la Călărași, în centrul balneo-climateric Codru, unde pentru aceeași preţul este de puţin peste 4 000 de lei, iar la sanatoriul Nufărul din Cahul, pentru 10 zile, taxa ajunge la 5 800 lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu