Traseul Chişinău-Ungheni a intrat în reparaţii. Când vor fi finalizate lucrările

Embed:

Traseul Chişinău-Ungheni a intrat în reparaţii. În total vor fi reabilitate 82 de kilometri de drum, iar lucrările ar urma să fie încheiate în vara anului 2016. Cheltuielile pentru reparaţii se ridică la 100 de milioane de dolari.

Lucrările sunt efectuate de două companii din Cehia şi Azerbaidjan. În prezent, au loc lucrări de lărgire a drumului, de defrişare a copacilor, dar şi de reconstrucţie a podurilor.

"Noi lucrăm mai mult la poduri. Am început de luni lucrul, dar din cauza ploilor curge apa sub poduri şi vrei nu vrei trebuie să te opreşti. Acolo ne ocupăm cu betonul, dincoace iar desfacem. Depunem tot efortul să facem şi să mergem înainte", a zis un muncitor.

"Acum lucrăm asupra lărgirii drumului. Pe un sens banda va avea patru metri. Trei metri şi jumătate rulare. Vom avea şi defrişări, dar asta pe tronson", a explicat un alt muncitor.

Ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, susţine că reabilitarea drumului Chişinău-Ungheni va contribui la dezvoltarea social-economică a regiunii.

"Până la sfârşitul anului acesta planificăm ca stratul de bază drumul să fie reparat. Pentru anul viitor să rămână stratul de uzură să fie finisat drumul. Se lucrează acum la ocolirea oraşului Ungheni, totul drumul până în 2016 planificăm să fie finalizat", a precizat ministrul.

În cadrul programului de dezvoltare a drumurilor locale, susţinut financiar de către Banca Mondială va fi reparat și traseul Corneşti-Năpădeni din raionul Ungheni. Şoseaua are o lungime de 25 km, iar costul lucrărilor este de aproximativ 100 de milioane de lei.

Banca Mondială a anunţat că este dispusă să ofere în acest an alte 55 milioane de dolari pentru reconstrucţia drumurilor locale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu