Transportul public din oraş va fi modernizat: Silvia Radu: Am putea avea prima linie de asamblare a troleibuzelor

Embed:

În Capitală, ar putea apărea o linie de asamblare a troleibuzelor şi autobuzelor electrice. Despre acest lucru a discutat primarul interimar Silvia Radu cu directorul companiei de producere a autobuzelor din Belarus, Vladimir Koroli, care se află într-o vizită la Chişinău. Radu susţine că, datorită acestui proiect, în buget vor ajunge mai mulţi bani, iar transportul public din oraş va fi modernizat. 

Potrivit edilului, deschiderea unei linii de asamblare în Chişinău va permite modernizarea parcului de autobuze electrice din Capitală cu vehicule moderne şi ecologice. 

"Astăzi avem doar 80 de autobuze care sunt pe rute din cele 120 atunci când orașul are nevoie de cel puțin 300 de autobuze și ne-am dori ca aceste noi autobuze, să fie autobuze moderne și de ce nu electrice ca să avem un oraș verde, un oraș frumos", a menționat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Mai mult, ţara noastră ar putea exporta autobuze electrice spre Uniunea Europeană.

"Ne-am înțeles că vom crea grupuri de lucru pentru a începe o strategie în ceea ce ține dezvoltarea acestui posibil proiect la Chișinău și astfel vom atrage investiții, vom crea noi locuri de muncă și nu în ultimul rând vom începe exporturile din Republica Moldova către UE care ne va permite să aducem bani în țară", a precizat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Directorul companiei de producere a troleibuzelor din Belarus afirmă că, datorită colaborării dintre specialiştii din ţara sa şi cei din Chişinău, ar putea fi lărgită gama de produse şi servicii pe care le oferă firma pe care o conduce.

"Avem planuri strategice impunătoare, prin care ne propunem să implementăm cele mai noi modele de echipament. Acest lucru va aduce, în primul rând, mai multă comoditate oamenilor", a afirmat directorul companiei producătoare de troleibuze, Vladimir Koroli.

Silvia Radu şi Vladimir Koroli au discutat şi despre modernizarea parcului de troleibuze din Chişinău. În acest an, vor fi asamblate 20 de unităţi de transport electric, cinci dintre care vor fi dotate cu sisteme de aer condiţionat şi de propulsare autonomă, adică vor circula fără fir.

În viitorul apropiat, aceste cinci troleibuze noi vor circula pe străzile Capitalei. Lucrările de asamblare sunt în toi, iar responsabilii de la Regia Transport Electric Chişinău dau asigurări că vehiculele vor fi gata până în data de unu mai. Itinerarul lor nu a fost stabilit deocamdată. Cert este că troleibuzele fără fir vor efectua curse din şi spre suburbii.

"La momentul actual interiorul troleibuzului este practic asamblat, din lucrările rămase sunt confecţionarea lăzilor pentru acumulatoare și nemijlocit montarea acumulatoarelor pentru tracțiunea autonom", a spus directorul interimar, Regia Transport Electric, Chişinău, Dorin Ciornîi.

În prezent, pe străzile Capitalei circulă peste 300 de troleibuze, dintre care peste 200 sunt noi. Reprezentanţii Regiei Transport Electric susţin că, în următoarea perioadă, urmează să le schimbe şi pe cele vechi care au mai rămas.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu