Transportul ilicit de pasageri, în atenţia Guvernului. Soluţiile propuse pentru combaterea fenomenului

Soluţiile privind combaterea transportului ilicit de pasageri şi de mărfuri au fost discutate astăzi în cadrul unei ședințe de lucru la Guvern, prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip.

Premierul a menţionat că amploarea acestui fenomen impune aplicarea pârghiilor legale existente și a mecanismelor de interconexiune între instituțiile responsabile pentru a asigura securitatea cetăţenilor în trafic şi a descuraja activitatea de transport ilicit.

În context, Pavel Filip a subliniat importanţa atribuirii în baza autorizaţiei a plăcuţelor de înmatriculare de culoare galbenă pentru transportul public, cu aplicarea sancţiunilor pentru prestarea serviciilor în lipsa licenței de activitate pe acest segment.

"Ne dorim ca toţi să lucreze în aceleaşi condiţii, acest lucru fiind valabil şi pentru transportatorii de pasageri. Ei trebuie să activeze în baza autorizaţiei şi să plătească impozitele la stat. Amenzile în acest sens trebuie să fie dure, iar regulile şi legea trebuie respectate", a declarat Premierul.

Cu referire la transportul ilicit de pasageri în trafic internaţional, şeful Executivului a accentuat necesitatea conlucrării între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Serviciul Vamal şi Poliţia de Frontieră, în vederea efectuării unui schimb permanent de informaţii ce va facilita identificarea prestatorilor ilegali de servicii auto.

În acest sens, Pavel Filip a solicitat crearea unui Grup de lucru care va veni cu soluţiile necesare pentru depăşirea problemelor existente.

Un subiect aparte al discuţiilor a vizat colaborarea autorităţilor cu Agenţia Naţională Transport Auto, în scopul definirii Planului de Acţiuni privind combaterea transportului ilicit în perioada 2017-2020.

"Trebuie să luptăm cu acest fenomen pe o cale corectă, stabilită împreună. Abordarea noastră trebuie să fie una inteligentă, pentru a crea sistemul astfel, încât acesta să nu poată fi încălcat", a conchis Premierul.

În urma discuţiilor, s-a decis ca acest Plan de acţiuni să fie discutat pe platforma Ministerului Economiei cu implicarea tuturor părţilor interesate, pentru completarea şi ajustarea documentului la realităţile de astăzi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu