Transportul fluvial revine la normal pe fluviul Rin din Germania în urma inundațiilor

Transportul de mărfuri pe fluviul Rin din Germania a revenit la normal, după ce ploile abundente din ultima săptămâna au majorat nivelul apei, au anunţat luni traderii.

Nivelul Rinului a fost extrem de scăzut timp de şase luni, din cauza secetei şi a lipsei ploilor, forţând vapoarele să navigheze doar încărcate parţial, ceea ce a sporit costul transportului de mărfuri.

"Ploile abundente din ultimele zile erau tot ce aveam nevoie. Vapoarele şi barjele pot acum să plece încărcate complet de la toate terminalele fluviului", susţine un trader de cereale, scrie Agerpres.ro.

Şi pe fluviul Dunărea nivelul extrem de redus a impus introducerea unor restricţii de tonaj, ceea ce provoacă pierderi companiilor de shipping, care nu îşi pot utiliza vasele la capacitate maximă.

Rinul este o rută importantă pentru transportul de materii prime precum cereale, minerale, cărbune şi produse petroliere. La rândul său, Dunărea este o rută majoră pentru exportul de cereale dinspre Europa de Est spre Europa Occidentală.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu