Transportul de pasageri, INTERZIS la Bălţi. Primăria NU oferă nicio soluţie pentru rezolvarea problemei

Embed:

Locuitorii satelor din preajma orașului Bălţi, care muncesc în oraş, trebuie să se înarmeze cu mult timp și nervi ca să ajungă dimineața la lucru. Asta după ce, recent, primăria municipiului le-a interzis autobuzelor și microbuzelor de pe cursele internaționale și interurbane să intre în oraș. Astăzi, autoritățile locale s-au întâlnit cu cu transportatorii și reprezentanții ANTA, însă nu au identificat nicio soluție.

Sute de oameni din satele Pârliţa, Răuţel, Pelinia și nu numai, care lucrează în Bălți, sunt nevoiți să parcurgă distanțe mari pe jos pentru a ajunge la serviciu. Și asta deoarece autobuzele de rută îi lasă la intrarea în oraș.

Șoferii de autobuz afirmă că decizia Primăriei i-a lăsat fără călători.

"Eu acum trebuia să am minim 50 de pasageri, dar eu am doar 15. Noi pierdem mult, nu ne scoatem nici motorina. Oamenii nu vin aici, noi mergem pe centură și nu putem să luăm din oraș pe nimeni", a spus şoferul de autobuz, Petru Grumeza. 

În aceste condiții, transportatorii sunt nevoiți să mărească tarifele sau să renunțe la afacere.

"Rutele regulate o să dispară cu totul și noi astfel dezvoltăm transportul ilicit", a spus transportatorul auto, Victoria Turtureanu. 

Viceprimarul de Bălți, Igor Șeremet, susține că va putea reveni asupra deciziei abia după vor fi formulate recomandările transportatorilor și ale Agenției Naționale Transport Auto.

"Să modific dispoziția nu pot pentru că nu am la bază acte permisive care m-ar determina. În măsura în care ajungem la un numitor comun hașurăm calea de parcurs, fiindcă în autorizație este gara auto dar noi trebuie să identifică și să hașurăm calea de acces până la gara auto", a spus viceprimarul orașului Bălți, Igor Şeremet. 

Zilnic, în Gara Auto din Bălţi ajung peste 400 de autobuze şi microbuze de pe curse naţionale şi internaţionale.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu