Transportatorii din Capitală vor un tarif de 4 lei pentru călătoria cu microbuzul

Embed:

Opt firme de transport public din Capitală cer Primăriei majorarea tarifului pentru călătoria cu microbuzul. Reprezentanţii Asociaţiei Transportatorilor Privaţi spun că biletul ar trebui să coste cel puţin patru lei. Pe de altă parte, responsabilii de la Primărie evită să spună cu cât ar putea creşte preţurile.

Din cele 19 firme private de transport, doar opt şi-au prezentat dosarele privind majorarea tarifelor pentru călătoria cu microbuzul. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Transportatorilor Privaţi, Ion Mămăligă, în scurt timp, la Primărie vor ajunge şi celelalte dosare.

"Calculele arată foarte diferit, la toţi agenţii şi la toate rutele este diferit, începând cu 4 sau 7 lei şi terminând cu 8 lei şi ceva. De aceea, noi nu ştim cum va decide Consiliul, lui îi aparţine decizia. Poziţia Asociaţiei Transportatorilor este că cel mai rezonabil ar fi aprobarea unui tarif de patru lei", a precizat Ion Mămăligă.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei afirmă, însă, că cifrele vehiculate de transportatorii sunt doar nişte speculaţii. Tariful va fi stabilit în conformitate cu metodologia de calcul prevăzută de lege.

"Calculele arată ca tariful trebuie să fie de 9 lei şi ceva, dacă ar fi totul transparent, salarii pe card, taxe achitate. Sunt doar speculaţii, la moment nu putem vorbi, ne vom strădui la maxim să nu permitem majorarea semnificativă a tarifelor", a declarat Adrian Boldurescu, şeful Direcţiei transport a Primăriei.

Mulţi locuitori ai Capitalei sunt categoric împotriva majorării preţurilor. Iată ce spun oamenii:

"Nu sunt de acord, deoarece sunt profesoară, iar salariile sunt mici. Vom fi nevoiţi să mergem pe jos", a spus o doamnă.

"Scump, 3 lei încă mai răbdăm, dar 4, 5 e mult", a spus un pasager.

"Să fie 4 lei, dar să fie condiţii bune", este de părere o altă persoană.

Tarifele pentru călătoria cu microbuzul nu au fost majorate din 2006.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu