Transportatorii din Capitală cer noi preţuri pentru călătoria cu microbuzul. REACŢIA PSRM, PAS şi PPDA

Municipalitatea are la dispoziţie cel mult două săptămâni pentru a stabili noi preţuri pentru călătoria cu microbuzul. O solicitare în acest sens a fost transmisă consilierilor municipali de un grup din 14 companii de transport. Ei susţin că tariful trebuie majorat până la 10 lei, dar vor accepta şi dublarea actualului preţ. Dacă demersul lor va fi ignorat, ei vor ieşi la proteste.

"Dacă ei nu vor purcede să facă calculele aşa cum îi obligă legea, o să facem noi. Preventiv ele arată că peste 10 lei ar trebui să fie preţul. Însă unii transportatori au spus că dacă se majorează la şase lei, noi, pe o perioadă de timp, o să putem activa cu şase lei", a menţionat Oleg Alexa, preşedintele Consiliului Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto.

Transportatorii propun ca autorităţile municipale să-şi asume o parte din cheltuieli, astfel încât cetăţenii să nu simtă scumpirea. CMC este însă împotriva majorării preţului pentru călătoria cu microbuzul.

Reprezentanţii PSRM, PAS şi PPDA spun că oraşul nu e pregătit pentru această schimbare.

"Noi vom vota împotrivă, fiindcă este preamatur, salariile şi aşa sunt mici şi insuficiente, mă refer la cei din suburbii şi este o povară pentru ei majorarea atât de bruscă a preţurilor", a subliniat Aliona Mandatii, consilier PPDA. 

"Noi trebuie să avem un sistem de transport orăşenesc, să fie dotat şi preţurile să corespundă stării financiare a majorităţii care se folosesc de acest transport. Noi nu o să votăm", a subliniat Vasile Chirtoca, consilieri PSRM.

"Calitatea este, evident, foarte proastă şi toţi ştiu că microbuzele trebuie să dispară din Chişinău, trebuie să fie o strategie. De fapt, este una, care, din păcate, nu este implementată de Executiv", a conchis Alexandru Trubca,  consilier PAS.

Ultima dată, tariful pentru călătoria cu microbuzul a fost modificat în 2006.

Citeşte şi: Anul 2020 va fi scump pentru moldoveni. Transportatorii din Capitală CER MAJORAREA tarifului (DOC)

loading...

Lasă un comentariu