Transportatorii cer ca tariful pentru călătoriile interurbane să fie majorat de 2,5 ori

Embed:

Uniunea Transportatorilor şi Drumarilor cere ca tariful pentru călătoriile interurbane să fie majorate de 2,5 ori. Solicitările au fost făcute, astăzi, în cadrul întâlnirii transportatorilor cu conducerea Ministerului Transportului şi Infrastructurii Drumurilor.

Viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim, este împotriva scumpirii biletelor de călătorie. Mai mult, transportatorii cer ca şi ministrul Transporturilor, Anatol Şalaru, să se implice în această problemă.

"Propunerile care au fost date de majorare a tarifelor până la 80-90 de bănuţi, eu cred că nu se leagă! Trebuie să vedem care sunt cheltuielile reale. Noi ne axăm pe formula: Să punem lucrurile la locul lor", a menţionat viceministrul Transporturilor Boris Gherasim.

De cealaltă parte, transportatorii se plâng, în continuare, că nu mai au bani pentru carburanţi, anvelope, piese de schimb, şi nici pentru plata salarilor. Mai mult, spun ei, Ministerul Transporturilor îi ignoră în totalitate.

De asemenea, şoferii de microbuze au venit cu un ultimatum privind majorarea tarifelor pentru călătoriile interurbane. În caz contrar, spun ei vor organiza o zi de grevă generală a transportatorilor.

"V-aţi rupt tare de oameni! Situaţia este foarte gravă, domnule viceministru! Mai întâi aţi îngropat tot transportul de autocare, mergeţi la autogară şi vedeţi că nu-i niciun autocar, toate-s microbuze. Şi microbuzele astea omoară câte 14-15 oameni, cine se gândeşte la asta Ministerul? Când în fiecare zi deschide rute? Deschideţi rute, dar unde trebuie.

"Combustibilul pentru un microbuz cu 19 locuri împreună cu leafa şoferului depăşesc cu 10-15 lei veniturile pe care le aduce şoferul la firmă", a menţionat şi directorul executiv al Uniunii Transportatorilor  Eugen Daţco.

"Ne doare, ne-am săturat! N-aţi făcut nimic, domnilor! ceva, ceva, hai împreună, dar ce să facem împreună", a întrebat directorul Parcului de autobuze nr.1, Chişinău Nicolae Schibu.

Transportatorii vor să se întâlnească, pe 10 mai, cu ministrul Transporturilor, Anatol Şalaru, iar pe 22 mai, cu premierul Vlad Filat. Cea mai recentă majorare a tarifelor pentru călătoriile interurbane a fost operată în 2009. De atunci, transportatorii de pasageri au solicitat ministerului de resort mai multe majorări, însă acestea nu au fost acceptate de autorităţi.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu