Transportatorii auto cer majorarea preţurilor pentru călătorii. Au trimis un demers la MEI

Embed:

Transportatorii auto se solidarizează şi cer majorarea preţurilor pentru călătorii. După ce marţi, Asociaţia Patronală a Operatorilor de Transport Auto a transmis un demers la Ministerul Economiei şi Infrastructurii prin care a cerut ca tarifele să fie revizuite cât mai repede, şase companii au semnat şi ele petiţia.

Agenţii economici îndeamnă autorităţile să salveze acest domeniu şi insistă ca solicitarea lor să fie examinată în regim de urgenţă. În caz contrar, ameninţă că vor declanşa o grevă.

Miercuri, ministrul Economiei, Vadim Brînzan, a declarat că problema va fi examinată în curând. Ulterior, transportatorii au anunţat că renunţă la grevă, dar nu şi la cererea privind scumpirea biletelor de călătorie cu cel puţin 20 la sută. În 2011, magistraţii au decis că biletele de călătorie trebuie să se scumpească cu 20 la sută sau cu 30 bani pe kilometru.

După un an, autorităţile au decis ajustarea tarifelor pentru călătoriile interurbane doar cu 10 bani pe kilometru. Din 2012 şi până în prezent, transportatorii auto au solicitat de mai multe ori majorarea tarifelor.

Întrucât autorităţile nu au reacţionat, aceştia au transmis recent un demers la Ministerul Economiei prin care au avertizat că peste 50 de operatori care peste 1800 de angajaţi vor intra în grevă, dacă nu vor fi luate măsuri. În prezent, preţul pe kilometru este de 48 de bani.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu