Transportatorii au ieşit la PROTEST. Aceştia ACUZĂ Ministerul Economiei şi Infrastructurii că încearcă să-i tragă pe sfoară (FOTO/VIDEO)

Embed:

Peste 100 de transportatori auto şi-au adus autobuzele şi microbuzele în Piaţa Marii adunări Naţionale, în semn de protest. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că cei din conducerea Ministerului Economiei şi Infrastructurii îi trag pe sfoară şi tărăgănează să ia vreo decizie în privinţa solicitării lor de a majora tariful pentru călătorii per kilometru parcurs până la 92 de bani, de la 48 cât este acum. 

În acest fel, transportatorii au sperat că se vor face auziţi de guvernare:

"Am venit pentru că vrem leafă, e prea mică. Şoferi nu avem, doar în vârstă, la leafa asta nu vine niciun tânăr să lucreze. Pe călătorii noştri în afară de moşnegi nu are cine-i duce. Dacă nu re rezolvă problema cu tariful noi nu vom mai lucra deloc".

"Vrem să se mărească tariful, să avem şi noi bani, nu numai 2.000, deputaţii au zeci de mii, dar noi nimic. De 40 de ani sunt şofer de autobuz şi pot să vă zic că acum e bardac. Vom face grevă două săptămâni".

Într-un comunicat de presă, Ministerul Economiei precizează că reprezentanții asociațiilor patronale au fost informați despre faptul că specialişti instituţiei examinează argumentările acestora privind necesitatea majorării tarifelor.

Totodată, MEI este dispus să continue dialogul cu operatorii de transport, în condițiile în care aceștia vor veni cu un plan de acțiuni clare, inclusiv, ajustarea treptată a tarifelor, luând în considerare capacitatea de plată a cetăţenilor, iar toate deciziile privind tarifele vor fi supuse consultărilor publice.

PUBLIKA.MD aminteşte numărul companiilor de transport care cer majorarea tarifelor de călătorie a depăşit deja cifra de 100. Acestea sunt cele mai mari companii care prestează peste 70 la sută din serviciile de transport de pasageri din ţară.

Reprezentanţii acestora au anunţat că vor ca tariful să fie majorat de la 48 de bani pe kilometru până la 92 de bani. Companiile de transport sunt gata să accepte şi o creştere mai mică, însă nu mai puţin de 70 bani pentru un kilometru.

Lasă un comentariu