Transportatorii au ieşit în stradă şi astăzi. Cer demisia ministrului Economiei Vadim Brânzan (FOTO)

Embed:

(UPDATE 14:40) Trasportatorii de mărfuri au ajus la Președinție. Acolo, nimeni nu a ieșit pentru a vorbi cu ei.

(UPDATE 14:30) Transportatorii s-au arătat indignați de acțiunile noii guvernări. Pe lângă problema autorizaţiior pentru exportul de mărfuri, aceștia s-au arătat nemulțumiți și de scumpirile din țara noastră. În replică, reprezentanții Asociațiilor de Transport au spus că problema nu poate fi rezolvată, deoarece numărul de autorizații este oferit de Rusia. Secretarul de Stat nu a ieșit pentru a vorbi cu oamenii.

(UPDATE 11:08) Cinci reprezentanţi ai protestatarilor au intrat în clădirea Guvernului. Transportatorii au fost invitaţi la discuţii cu Andrei Ciornii, secretar se stat la Ministerul Economiei. Presa nu are acces la această întrevedere. 

ştirea iniţială.

Şoferii de TIR au ieşit în stradă şi astăzi. Aceştia s-au adunat în faţa Guvernului şi cer demisia ministrului Economiei Vadim Brânzan. Tranportatorii sunt nemulţumiţi pentru că nu pot obţine autorizaţii pentru exportul de mărfuri. La manifestaţie particpă reprezentanţi a circa de 50 de transportatori, majoritatea din centrul ţării.

CITEŞTE ŞI: Mesajul transportatorilor de mărfuri care protestează: "Nu ne dă voie să lucrăm, ne bagă beţe în roate" (FOTOREPORT)

PUBLIKA.MD precizează că ieri, Ministerul Economiei a organizat ședința Comisiei mixte moldo-ruse în domeniul transportului rutier internațional. În cadrul acesteia, partea rusă a acceptat eliberarea unei cote suplimentare de 500 de autorizații pentru acest an. În total, până la sfârşitul lui 2019, este nevoie de 5000 de autorizaţii. 

Lasă un comentariu