Transportatorii anunţă PROTEST: Promisiunile Ministerului Economiei şi Infrastructurii sunt false

Embed:

Transportatorii anunţă proteste, fiind nemulţimiţi de modul de examinare de către conducerea Ministerului Economiei şi Infrastructurii a solicitării privind tariful pentru călătorie.

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto împreună cu reprezentanţii companiilor de transport de pasageri, au menţionat că vor ieşi în stradă pe 12 septembrie.

"Temei pentru declanșarea marșului a servit informația parvenită pe parcursul a ultimelor două zile din care rezultă că cel puțin trei promisiuni ale MEI făcute în cadrul întâlnirilor cu transportatorii sânt false. Aceste circumstanțe denotă că MEI încearcă să ne mintă. Preconizăm că la 12 septembrie 2019, ora 12:00, în PMAN vom fi în jur de 100 persoane (majoritatea la vonaul autobuzelor/microbuzelor) unde vom anunța care promisiuni ale MEI sunt false și care sunt acțiunile noastre de mai departe", se menţionează în comunicatul emis de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto.

Amintim că numărul companiilor de transport care cer majorarea tarifelor a crescut până la 74. Iar operatorii ameninţă cu intrarea în grevă, dacă majorările nu sunt acceptate.

Companiile cer ca tarifele să fie dublate, iar costul unui kilometru să ajungă la un leu. În aceste condiţii, o călătorie până la Bălţi va ajunge la 140 de lei, şi nu 65, iar până la Cahul, tariful va fi de 160 de lei.   

În 2011, magistraţii au decis că biletele de călătorie trebuie să se scumpească cu 20 la sută sau cu 30 bani pe kilometru. Peste un an, autorităţile au decis ajustarea tarifelor pentru călătoriile interurbane doar cu 10 bani pentru un kilometru.

Din 2012 şi până în prezent, transportatorii auto au solicitat de mai multe ori majorarea tarifelor. Numai în ultimele două luni, operatorii au cerut de trei ori scumpirea biletelor de călătorie.

Întrucât autorităţile nu au reacţionat, aceştia au transmis un demers la Ministerul Economiei prin care au avertizat că vor intra în grevă, dacă nu vor fi luate măsuri.

În prezent, preţul pentru un kilometru este de 48 de bani. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu