Transportatori ilegali, prinşi la vamă. Unii șoferi nu indică în documente destinația reală a călătorilor (FOTO)

Embed:

Poliția de frontieră organizează o operațiune de amploare de identificare a transportatorilor ilegali de pasageri. Şi asta pentru că, deseori, șoferii mai puțin onești nu indică în documente destinația reală a călătorilor și reduc substanțial încasările.

Un bărbat a încercat să transporte șapte pasageri prin vama Leușeni. În documente a indicat că merge în România. În realitate, destinația era cu totul alta.

"A indicat in foaia de parcurs ruta de deplasare Chişinău-Iaşi-Chişinău, a încasat în casă 3 mii de lei, bonul care era confirmativ. Însa nu avea lista de pasageri şi din discuţii cu pasagerii s-a stabilit că pleacă din Chişinău în Italia în diferite oraşe", a spus Andrei Chicu, şef de departament la Poliţia de Frontieră.

"Unde plecaţi? - În Bologna. - Aţi achitat şoferului pentru călătorie? - Da, 80 de euro", a spus o călătoare. 

Cazul a fost înregistrat de Poliția de frontieră, iar la întoarcere în Moldova șoferul va fi nevoit să achite o amendă de patru mii și jumătate de lei.

"Ceea ce au scris cetăţenii asta e. - Dumnevoastra unde plecaţi? - Dar oamenii scriu că pleacă În Italia. - Unde ei pleacă pe mine nu mă intereseaza. - Câţi bani aţi luat pentru călătorie? - Nu am luat eu bani", a spus un şofer.

Imaginile operative vorbesc de la sine. În apropiere de punctul vamal, oamenii din microbuz se mută în autoturisme, ca după controlul vamal și traversarea frontierei să revină în microbuz. Așa funcționează schema transportului ilicit de pasageri.

"În cazul când se dovedeşte că persoana cu mijloc de transport de ocazia sau maxi-taxi prestează aceste servicii ilegale, evident că se documentează şi persoana acesta şi se aplică şi dumnealui amenda", a precizat Chicu.

De la începutul acestei săptămâni, poliția de frontieră a sancționat aproape 60 de șoferi pentru transport ilegal de pasageri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu