Transportat cu elicopterul la Bucureşti. Ghinionul INDONEZIAN al unui moldovean

Embed:

A avut o vacanță de vis, însă a ajuns în spital. Un bărbat a fost transportat, în această după-amiază, la Spitalul de boli infecţioase din Bucureşti, cu un elicopter SMURD din România.

Pacientul s-a întors la începutul acestei luni dintr-o călătorie în mai multe ţări exotice și este suspectat de o boală tropicală. 

Bărbatul, în vârstă 43 de ani, a fost internat, acum câteva zile, la Spitalul de boli Infecțioase "Toma Ciorbă", din Capitală. Starea acestuia s-a agravat și medicii au decis să-l transfere la București pentru analize profunde.

"El merge cu diagnoză de leptospiroză, dar nu se ştie sigur, că doar trebuie de făcut alte investigaţii care la noi nu se fac în Moldova şi o să fie deja stabilit complet diagnosticul", a spus medicul Galina Puşcuţa.

Leptospiroza este o boală infecțioasă acută, care afectează rinichii, ficatul, sistemul nervos și cardiovascular. Medicii nu exclud, însă, că bărbatul ar putea avea o boală tropicală.

"Specialiştii de aici au vorbit cu specialiştii din Bucureşti, ştiu despre pacient şi se continuă acolo investigaţiile ca să stabilească exact diagnosticul şi tratamentul. A venit cu suspiciunea de mai multe boli am înţeles, ori malarie, ori leptospirozie", a spus medicul Anca Hăisan. 

Bărbatul s-a întors, recent, dintr-o călătorie prin mai multe ţări exotice, printre care Malaezia şi Indonezia. Acesta nu a fost vaccinat, însă, înainte de plecare.

"Nu putem să spunem, sau de la ţânţari sau maimuţe sau apa infectată, nu poate să spună cineva de la ce, că nu se ştie ce are de fapt", a spus soţia acestuia.

Aceasta a fost a 12 intervenție a aero-medicală în țara noastră. Cheltuielile în aceste cazuri sunt suportate de Guvernul României.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu