TRANSPORT NOU PENTRU DEŢINUŢI. 10 maşini noi au fost repartizate Inspectoratelor teritoriale de poliţie (FOTOREPORT)

Embed:
Deţinuţii din izolatoarele din ţară vor fi transportaţi de acum înainte în condiţii mai bune. 10 maşini performante, reutilate după standardele europene, au fost repartizate Inspectoratelor teritoriale de poliţie. Banii au fost alocaţi de Guvern şi urmează să fie rambursați de UE. 

"Costurile pentru echipare au fost în rezultatele studiilor noastre şi a rezultatelor de fezabilitate. Au fost mult mai ieftine fiind făcute în Republica Moldova. Aceste echipamente, inclusiv şi mijloacele de transport valorează circa opt milioane nouă sute de mii de lei", a spus Dorin Purice, secretar de stat din cadrul MAI. 

Vehiculele sunt conforme standardelor internaționale din domeniul drepturilor omului. Sunt dotate chiar şi cu aparate de aer condiţionat şi pot transporta până la 10 persoane, în două celule separate. 

"În maşini sunt curele de siguranţă, dispune de încălzitor pe timp de iarnă. La fel este aer condiţionat pentru timp de vară ca să nu fie inădușeală, căldură", a declarat un om. 

"Diferenţa- condiţiile îs mai bune, siguranţa în trafic", a declarat alt om.

Automobilele vor fi repartizate în nouă raioane, iar unul va rămâne la Chişinău. 

"Avem careva maşini cu sisteme de climatizare, câteva maşini cu sisteme asemănătoare, dar o mare parte încă sunt automobile vechi, unele din ele fiind chiar de model sovietic", a zis Alexandru Pinyari, şeful IGP.

Noile maşini au fost cumpărate pentru realizarea strategiei iniţiate în 2016 de Inspectoratul General al Poliţiei, cu susţinerea Uniunii Europene.

Lasă un comentariu