Transparenţă la Guvern. Mai multe picturi ale artistului Mihai Ţăruş au fost expuse în holul Executivului

Embed:

Mai multă transparență la Guvern. Nu ne referim doar la hotărârile luate de cabinetul de miniștri, dar și la o expoziție cu această tematică inaugurată chiar în holul Executivului.

Mai multe picturi au acoperit pereții coridorului principal, unde este amplasat biroul premierului, acesta fiind și cel mai aglomerat.

Vernisajul a fost inaugurat la inițiativa lui Pavel Filip, care și-a propus să promoveze arta neamului.

Chiar din prima zi, picturile au fost admirate de mai mulți membri ai delegațiilor străine venite în Moldova.

"Cei care vin și vizitează Guvernul, și sunt mulți, trebuie să vadă că Moldova este frumoasă și în interior. Avem talente care trebuie promovate. Mi-a plăcut mult că genericul acestei expoziții este "Transparențe". Ne-am propus de la bun început să fim un Guvern transparent", a declarat prim-ministrul Pavel Filip. 

Autorul lucrărilor, Mihai Țăruș, a mulțumit autorităților pentru posibilitatea de a-şi expune operele publicului.

"Pe mine starea de transparență mă domină de mai mult timp. E mai greu să o exprimi prin cuvinte, însă prin pictură se poate", a declarat artistul Mihai Ţăruş. 

Lucrările au fost apreciate și de către membrii cabinetului de miniștri.

"A innobilat acest culoar care se bucură de prezența celor mai importante persoane care vin să viziteze Republica Moldova și să consulte parcursul de mai departe a țării noastre", a declarat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc. 

"Mi-a plăcut expoziția mai ales că vine după mulți ani când acești păreți erau dezgoliți și destul de sumbre. Această expoziție, aceste picturi au schimbat radical atmosfera", a spus ministrul Afacerilor Externe, Andrei Galbur. 

Conducerea Guvernului își propune ca astfel de expoziţii să fie inaugurate periodic.

Mihai Țăruș este un cunoscut artist plastic, apreciat atât în Moldova, cât și peste hotarele țării.

Lucrările sale au fost expuse în renumite galerii din Statele Unite ale Americii, Finlanda și Franța. Expoziția Transparențe cuprinde 21 de lucrări, iar una a fost deja vândută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu