TRANSNISTRIA, MĂRUL DISCORDIEI. Pavel Filip: Nu știu dacă politica lui Sandu cuprinde regiunea

Embed:

Este greu să lupţi pentru reîntregirea țării dacă nici măcar nu cunoști problemele oamenilor din stânga Nistrului. Aceasta este reacția președintelui interimar al PDM, Pavel Filip, la recentele afirmaţii ale premierului Maia Sandu, care a calificat demersul fostului Guvern, de a scoate Uzina Metalurgică din Rîbnița de sub sancțiunile Ucrainei, drept o schemă de corupție.

Declarația a fost făcută de șefa Executivului pentru Radio Svoboda, cu ocazia vizitei oficiale la Kiev.   

În replică, Pavel Filip a scris pe pagina sa de Facebook că nu știe dacă Maia Sandu a fost vreodată în stânga Nistrului sau dacă politica noului Guvern cuprinde această regiune.

Mai mult ca atât, Filip consideră că Sandu s-a dezis de cei circa 350 de mii de cetăţeni moldoveni din raioanele de est ale ţării.

Democratul a mai menționat că un prim-ministru este obligat să apere drepturile întreprinderilor autohtone, mai ales că  Uzina din Rîbnița este înregistrată oficial la Agenția Servicii Publice și are peste 2300 de angajați.

  În luna martie, când deținea funcția de premier, Pavel Filip a expediat o scrisoare președintelui ucrainean de atunci, Petro Poroșenko, în care a solicitat excluderea întreprinderii de la Rîbnița din lista entităților supuse sancțiunilor.   

Două luni mai târziu, reprezentantul special al OSCE, Franco Frattini, în cadrul unei vizite la Chișinău, a confirmat că știa despre corespondență și a precizat că nu a fost un cadou pentru cetățeni, ci o datorie a guvernării de a soluţiona problema.

Anul trecut, ţara vecină a decis să sancţioneze aproximativ 700 de companii care cooperează cu Moscova, după ce Federaţia Rusă a anexat Crimeea şi a declanşat războiul din Donbass.

Lasă un comentariu