Transnistria este gata să ofere asistenţă Rusiei, în problema sistemului de apărare antirachetă

Aşa-zisul ministru transnistrean de externe, Vladimir Iastrebciak, a exprimat luni disponibilitatea Transnistriei de a oferi asistenţă Rusiei, în problema sistemului de apărare antirachetă, la capătul unei întâlniri avute cu liderul regiunii Igor Smirnov, relatează agenţia de presă RIA Novosti, citată de realitatea.net.

"Am confirmat că, dacă există un apel corespunzător şi interes din partea rusă, Transnistria este dispusă să examineze problema acordării unei asistenţe maxime, inclusiv în contextul scutului antirachetă, şi să se implice în asigurarea securităţii Rusiei", a afirmat ministrul transnistrean de externe, Vladimir Iastrebciak,.

Ria Novosto menţionează că Tiraspolul a mai sugerat şi înainte Moscovei să desfăşoare pe teritoriul Transnistriei rachete cu destinaţie strategică Iskander. De data aceasta oferta intervine în contextul unor tensiuni în creştere între cele două părţi.

Menţionăm că săptămâna trecută, liderul de la Kremlin, Dmitri Medvedev, a anunţat un set de măsuri cu caracter militar-tehnic şi diplomatic pe care Rusia le va lua ca răspuns la instalarea elementelor sistemului american antirachetă în Europa. Între acestea se numără şi desfăşurarea sistemelor operativ-tactice Iskander în enclava Kaliningrad.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu