Trailerul "The Laundromat", lansat. Schema de spălare de bani în care a fost implicat Veaceslav Platon, scenariu de film (VIDEO)

Trailerul filmului "The Laundromat" de Steven Soderbergh, renumita spălare de bani în care figurează și Republica Moldova, a fost lansat, ieri. 

Comedia neagră produsă de Netflix, cu Meryl Streep, Gary Oldman, Antonio Banderas, David Schwimmer şi Sharon Stone în distribuţie, va avea premiera mondială săptămâna aceasta la Festivalul de Film de la Veneţia.

PUBLIKA.MD aminteşte că Laundromatul rusesc a afectat ţara noastră în perioada anilor 2010 - 2014. Potrivit mai multor investigații jurnalistice, schema a fost aplicată în Moldova de Veaceslav Platon. Aceasta consta în confiscarea prin decizii de judecată a sute de milioane de dolari de pe conturile bancare ale unor firme din Federaţia Rusă şi transferate în bănci din țara noastră şi Letonia, care mai apoi erau trecute la noii proprietari.

În acea perioadă, raiderul numărul unu în CSI a spălat în jur de 20 de miliarde de dolari prin banca pe care o controla, Moldinconbank. Potrivit presei, tot Veaceslav Platon ar fi şi autorul miliardomatului moldovenesc, prin intermediul căruia milioane de dolari au fost sustrase din sistemul bancar moldovenesc.

În 2017, Veaceslav Platon a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul Băncii de Economii, dar şi pentru infracţiuni similare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu