Trăiesc "îngropaţi" în cenuşă

Embed:

Locuitorii mai multor oraşe din Argentina, de la graniţa cu Chile, trăiesc de mai multe zile "îngropaţi" în cenuşă. Localităţile au fost acoperite de un strat gros de cenuşă, adusă de vânt, de la vulcanul care a erupt în ţara vecină.

Locuitorii oraşului Villa La Angostura sunt nevoiţi să poarte măşti, pentru că aerul este irespirabil. Şcolile au fost închise, iar activitatea principală a oamenilor este, acum, curăţarea cenuşii care s-a aşternut peste tot. Autorităţile locale au cerut ajutor din partea guvernului.

Cenuşa vulcanică a pătruns şi în apa Oceanului Atlantic. Testele efectuate au arătat că particulele vulcanice se găsesc în apă la o adâncime de nouă metri pe o distanţă de 200 de metri de la mal.

Vulcanul chilian a început să erupă în primele zile ale acestei luni, după jumătate de secol de inactivitate. Norul de cenuşă a dus la închidera spaţiului aerian în mai multe ţări din America Latină, dar şi în Australia. Oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca traficul aerian să fie perturbat pe parcursul a mai multe luni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu