Traian Băsescu rămâne în continuare fără cetăţenia moldovenească

Embed:

Traian Băsescu rămâne în continuare fără cetăţenia moldovenească. Magistraţii Curţii de Apel au menţinut decizia primei instanţe şi au respins contestarea avocaţilor fostului preşedinte al României. Decizia a fost pronunţată de un complet format din trei judecători în lipsa politicianului din ţara vecină.

Aceasta este definitivă şi executorie, însă cu drept de recurs în instanţa supremă. Reprezentantul preşedenţiei a declarat că Băsescu a obţinut ilegal cetăţenia, întrucât ar fi ascuns de autorităţi faptul că se afla sub urmărire penală. Pe de altă parte, apărarea lui Băsescu a negat informaţiile. Andrei Bivol a mai spus că sentinţa nu este un motiv de îngrijorare, întrucât mai există şanse la Curtea Supremă de Justiţie sau chiar la CEDO.

La începutul acestui an, Judecătoria Chişinău a respins cererea lui Traian Băsescu. Acesta a cerut anularea decretului semnat în ianuarie 2017 de Igor Dodon prin care i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova. Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a primit-o, în octombrie 2016, printr-un decret emis de Nicolae Timofti. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu