Traian Băsescu: Proiectul României - unirea cu Republica Moldova. Vrem să ne întregim ţara

Embed:

După intrarea în NATO şi intrarea în Uniunea Europeană, România are ca proiect fundamental de ţară unirea cu Republica Moldova, a spus preşedintele Traian Băsescu, miercuri seara, la postul public de televiziune din România, scrie realitatea.net.

Președintele de la Cotroceni este convins că, dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci România va fi pregătită.

"România a avut un proiect fundamental de ţară, intrarea în NATO. A avut un al doilea - intrarea în UE, cred că al treilea proiect fundamental trebuie să fie unirea cu Republica Moldova. Indiscutabil", a spus Traian Băsescu, la TVR.

"Un popor, când are ocazia să fie împrenă, nu va renunţa. Nu mizez pe oameni politici, toată acţiunea mea legată de Republica Moldova a fost legată de ideea că poate ne vom uni, ştiu că nu e momentul acum, dar acest lucru se va întâmpla, pentru că sângele apă nu se face", a spus președintele.

Întrebat dacă s-a consultat cu diplomaţia românească, Traian Băsescu a spus: "Cel care trebuie să dea tonul în politica externă sunt eu. Credeţi că domnul Corlăţean nu doreşte unirea cu Republica Moldova?".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu