Traian Băsescu, despre declaraţiile vicepremierului rus Rogozin: "Trebuie să aflăm câtă votcă a consumat înainte"

 "Trebuie aflat câtă vodcă a consumat vicepremierul rus Dmitri Rogozin înainte de a afirma că va survola România la bordul unui bombardier pentru că nu a fost lăsat să tranziteze spaţiul aerian al ţării noastre". Declaraţii în acest sens au fost făcute de către preşedintele României, Traian Băsescu, într-un interviu, potrivit jurnalul.ro.

"În ceea ce îl priveşte pe Rogozin, la astfel de declaraţii eu nu pot avea decât o singură reacţie. Trebuie aflat câtă vodcă a consumat înainte de a face aceste declaraţii. În rest, totul e o poveste tipic rogoziană, cu lipsă de respect pentru legislaţia internaţională, cu lipsă de respect pentru orice altceva decât înseamnă Mama Rusia şi tot acest pachet al unui politician pe care vremurile l-au depăşit iar el a rămas încă la modul de gândire a stalinismului. Ăsta e Rogozin", a declarat Traian Băsescu.

Oficialul a subliniat că românii nu trebuie să se teamă de aceste declaraţii ale oficialului rus.

"În astfel de situaţii, pentru că Ministerul de Extene român nu avea de unde să ştie dacă Rogozin a făcut declaraţia după un consum masiv de vodcă sau a făcut-o cu mintea limpede, atunci probabil că vom primi un răspuns vizavi de Rogozin, dacă era treaz sau nu", a precizat Băsescu despre posibilitatea ca autorităţile de la Kremlin să dea un răspuns Ministerului Afacerilor Externe în cazul declaraţiilor făcute de Dmitri Rogozin.

Publika.md aminteşte că vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a scris sâmbătă pe contul său de Twitter că la solicitarea SUA, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul său.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu