Traian Băsescu: Alegerile din 24 februarie au fost libere și corecte

Alegerile din 24 februarie 2019 din Republica Moldova au fost libere și corecte pentru că au fost recunoscute de Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de Traian Băsescu, fostul președinte al României, în cadrul unei emisiuni, la un post privat de televiziune.

"Acordarea asistenței macrofinanciare pentru Republica Moldova poate fi decisă numai după alegerile parlamentare din 2019, cu condiția ca scrutinul să respecte standardele internaționale. Scrutinul a respectat aceste standarde și noi (România) o susținem peste tot", a menționat Traian Băsescu.

Moderatoarea emisiunii, Natalia Morari, a încercat să-l întrerupă pe Băsescu, dar acesta şi-a continuat discursul: 

"Toți avem păreri și n-am să văd alegeri, chiar în toată Europa, uitați-vă și în America, despre care unii să nu spună că s-au furat, dar este un raport OSCE, care-i document oficial, care spune că alegerile s-au desfășurat corect".

PUBLIKA.MD amintește că a două zi după alegerile din februarie 2019, OSCE a emis un comunicat de presă prin care a declarat că scrutinul parlamentar a fost organizat corect, iar drepturile alegătorilor au fost respectate în totalitate.

CITEŞTE ŞI: OSCE RECUNOAȘTE ALEGERILE PARLAMENTARE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Lasă un comentariu