Traian Băsescu a fost ales preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale

Embed:

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a fost ales preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale. S-a întâmplat astăzi, la congresul de constituire a formaţiunii, fondată de fostul ministru al  Apărării Anatol Şalaru. Deocamdată, funcţia de şef al partidului rămâne vacantă. 

În calitatea sa de președinte de onoare, Traian Băsescu a ținut să mulțumească pentru încredere, dar și să-i critice pe mai mulți politicieni din țara noastră.

"Când îi vedeți anti unioniști dar toți au în buzunare pașaport românesc.Ei folosesc pașaportul românesc pentru vacanță la Monaco, pe Coasta de Azur și în multe alte destinații. Să nu creadă vreunul din ei că în cei zece ani m-au păcălit. Eu știam ce hram poartă indiferent de ce îmi spuneau", a declarat ex-preşedintele României, Trăian Băsescu. 

Deși pe ordinea de zi a congresului era inclusă şi alegerea președintelui formațiunii, această chestiune a fost amânată.

Anatol Şalaru a anunţat că funcția rămâne vacantă până când Traian Băsescu va obţine din nou cetăţenia Republicii Moldova, retrasă anterior de preşedintele Igor Dodon.

Anatol Șalaru a declarat că noua formațiune are drept obiectiv unirea Republicii Moldova cu România.

"Lansarea Partidului Unității Naționale este astăzi în Republica Moldova o necesitate. Nu este o manifestare a orgoliilor politice, nu este o manifestare a dorinței de putere ci este o necesitate dictată de actuala situație politică, economică și socială din Basarabia", a spus Anatol Șalaru. 

Partidul Unităţii Naţionale a fost creat în baza formaţiunii "Dreapta" a Anei Guțu. Cei doi au făcut coaliţie, chiar dacă anterior, Şalaru a acţionat-o în judecată, pentru că l-a defăimat într-un mesaj postat pe Facebook şi i-a cerut despăgubiri de 250 de mii de lei. Ulterior, aceştia au încheiat un acord de împăcare. La începutul anului 2017, Anatol Şalaru a părăsit Partidul Liberal, după ce formaţiunea i-a retras sprijinul politic.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu