Trai de COȘMAR pentru locuitorii comunei Ciobalaccia. Ce soluții propune un candidat la Primărie

Embed:

Trăiesc cu frica în sân pentru că la fiecare ploaie se pot trezi cu apa în casă, nu au străzi iluminate, iar apa potabilă trebuie să o aducă de la fântânile aflate la sute de metri de locuintele lor. Este vorba despre locuitorii comunei Ciobalaccia, din raionul Cantemir, o aşezare care are în componenţă trei sate. Oamenii speră că alegerile locale vor aduce schimbări şi la ei acasă

Câteva drumuri din satul Victorovca sunt impracticabile. Atunci când plouă, localnicii rămân izolaţi. La asta se mai adaugă bezna de pe strazi pe timpul nopţii, iar apa trebuie adusă de la o fântănă aflată la distanţă de câteva sute de metri:

"Dacă plouă, atunci nu putem merge nici pe jos, nici cu maşina. Nici ambulanţa nu poate ajunge aici. Vrem să ne facă drumul, să ne pună şi un bec acolo. E foarte întuneric."

Iar în satul Flocoasa, oamenii se pomenesc, după fiecare ploaie, cu grădinile inundate. Canalul de scurgere a apelor nu a fost curăţat de ani de zile, iar roada este compromisă de câteva ori pe an:

"În urma ploilor se inundează mai mult de jumătate de sat."

"Când vine apa, vine până la pietrele acestea şi până în cealaltă parte, că vine apa tocmai de la plopi."

Chiar dacă în comună sunt şase echipe de fotbal, stadionul este o pajişte, lângă care a fost amenajată şi o groapă de gunoi neautorizată.

Unul dintre candidaţii la funcţia de primar al comunei susţine că are soluţii pentru toate problemele.

"Am elaborat un plan complex de lungă durată pentru următorii patru ani care cuprinde salubrizarea satului. Avem gunioşte neautorizate.Prevedem reparaţia a şase kilometri de drumuri. Am plănuit amenajarea a 20 de fântâni", a declarat candidatul la funcţia de primar, Victor Papanaga.

Comuna Ciobalaccia are peste 3.000 de locuitori.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu