TRAGICUL INCENDIU de la Ciocana: Etajele superioare ale clădirii arse RISCĂ SĂ SE PRĂBUŞEASCĂ. Drumul din preajmă, ÎNCHIS

Embed:

Drumul din preajma clădirii din strada Uzinelor din Capitală, care a ars în toamna anului 2016, rămâne închis pentru mașini. Motivul este riscul de prăbușire a elementelor de construcție de la etajele patru și cinci. Subiectul a fost discutat la ședința Primăriei din această dimineață. Potrivit autorităților locale, încăperea urma să fie dezasamblată de mai mult timp, însă lucrările nu au început din cauza neglijenţei agentului economic. 

Șoferii spun că sunt nevoiți să ocolească câteva străzi. Ei sunt nemulțumiți mai ales că drumul este blocat de mai mult de un an, iar despre lucrările de demolare ale celor două etaje ale clădirii nu se aude nimic.

"Trebuie să înconjori mult. Dar când era deschis, era mai bine. Ne descurcăm cumva, încetișor", a spus un şofer.

"Sigur că e incomod. Dacă e să treci pe cealaltă parte, acolo, la sensul giratoriu, se formează mereu ambuteiaje", a menţionat o femeie.

"În acest fel, nici de sus nu poți să cobori și nici din partea asta. Deci, faci ocolul prin partea ceea sau treci tocmai, adică până la urmă, e o incomoditate", a precizat un conducător auto.

Potrivit pretorului sectorului Ciocana, Galina Bostan, agentul economic în a cărui proprietate se află clădirea nu are bani pentru lucrările de dezasamblare.

"Noi am discutat cu el la telefon, el este plecat peste hotare. Săptămâna aceasta revine și vom afla informația respectivă și vă informez pe parcursul săptămânii", a declarat pretorul sectorului Ciocana, Chișinău.

Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu s-a arătat indignată că nu sunt cunoscuți termenii lucrărilor, iar oamenii nu pot merge pe strada respectivă.

"– Înainte de a veni agentul economic, dvs. împreună cu Inspecția în Construcții faceți o adresare ca să urgenteze. – Noi am făcut adresare către agentul respectiv. – Faceți una repetată, ca pe urmă să mergem în judecată! Nu putem să lăsăm lucrul acesta așa. El se duce peste hotare și se plimbă, dar oamenii stau și suferă", a subliniat Silvia Radu.

Incendiul din strada Uzinelor, în care și-au pierdut viața două persoane, printre care un pompier, a avut loc în dimineața zilei de 11 noiembrie 2016. Potrivit expertizei, acesta a fost provocat de un scurtcircuit din cauza utilizării de către un agent economic a aparatelor de încălzire cu încălcarea normelor antiincendiare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu